AZ NSCP EREDMÉNYTERMÉKEI

KÖNYVEINK

A „C.” jelű kötet feladata, hogy választ adjon az NSCP létrehozása során a már létező, felhasználható elemek integrációja alapvető gazdaságossági és interoperabilitási kérdésére. A központi informatikai szolgáltatások létrehozásának az is célja, hogy a jelenleg már létező, vagy fejlesztés alatt álló szolgáltató rendszereket (SZEÜSZ, ASP stb.) a létrejövő városi szolgáltatási platformba integrálva, – a megfelelő szinergiákat kihasználva – többlet érték képződjön, másrészt a már létező szolgáltatások felhasználásával a bevezetés időtartama jelentősen lerövidüljön.

A Nemzeti Smart City Technológiai Platform (NSCP) kidolgozása során az NM Zrt. komoly hangsúlyt és figyelmet fordított a Szabályozott Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatásokhoz (SZEÜSZ) és az alkalmazásszolgáltatást nyújtó informatikai rendszerhez (Application Service Provider, azaz ASP) történő csatlakozási lehetőség megteremtésére, azonban mind a SZEÜSZ, mind az ASP esetében szükséges az egységes smart city rendszer definiálása. Az NSCP további implementálását segítő definíciók létrehozására és a rendszer teljes felépítéséhez szükséges integrációra, az NSCP 2. fázisában kerülhet sor.

ÜZENJEN NEKÜNK

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram