AZ NSCP EREDMÉNYTERMÉKEI

KÖNYVEINK

Az „E.” jelű kötet röviden összefoglalja a smart city-hez kapcsolódó szabályozásokat:

Jogi szabályozásokat
Általános Szerződési Feltételeket
Üzletszabályzatokat
Platform igénybevételének költségeit (üzleti modell).


SZABÁLYOZÁSI FELADAT

A rendszerek egységes és átjárható működése megköveteli az egységes szabályozás kialakítását. Az egységes szabályozás lényege az egységes technológiai előírások és ajánlások kialakítása, valamint az egyes rendszerek közötti kapcsolati pontok / interfészek műszaki és biztonsági követelményeinek definiálása.

A technológiai szabályozás fontos része az egyes szolgáltatások átjárhatóságának biztosítása, valamint a szolgáltatások és kedvezmények egyes, különálló rendszerek igénybevételével történő elérésének és használatának szabályozása.

A szabályozás további célja a biztonsági feltételek megvalósítása, azaz az egységes és egyenszilárdságú rendszer kialakítása. Ezzel egy időben szükséges szabályozni a használat egyes kérdéseit, különösen a jogosultság, jogosultságkezelés és azonosítás feltételeit, azokhoz tartozó felelősségi, adatkezelési, adatfeldolgozási, adat megismerési kérdéseket.

Legalább ajánlás szinten szabályozni szükséges az egyes rendszerekhez történő hozzáférést biztosító médiák követelményeit, különös figyelemmel az egyes elektronikus rendszerekre, modern technológiákra, és a vonatkozó hazai és nemzetközi szabványok előírásrendszerére.

A szabályozást a szabályozni kívánt területhez legközelebb álló, szükséges és elégséges szinten kell megvalósítani.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram