AZ NSCP EREDMÉNYTERMÉKEI

KÖNYVEINK

Kormányzati szándék, hogy a kelet-közép-európai régióban Magyarországon valósuljon meg elsőként az az államilag támogatott és üzemeltetett egységes elektromos jármű töltőhálózat, amely cél megvalósításának első lépése volt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 
GZR-T-Ö- 2016 augusztus pályázati kódszám alatt meghirdetett „Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” pályázata.

Az elektromos gépjárművek elterjedése a következő években nagyobb mértékben várható. A Kormány a 2017-es évben több, mint 1500 elektromos töltővégpontot kíván telepíteni közterületen. A Jedlik Ányos Tervhez (JET) kapcsolódó jogalkotási feladatokról szóló 1487/2015. (VII. 21.) Korm. határozat értelmében elfogadásra került az elektromobilitás hazai ösztönzéséről szóló Jedlik Cselekvési Terv, amely a töltőpontok létrehozását fogalmazza meg.

A töltőállomásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat (töltés, várakozás, foglalás, stb…) egy központi rendszeren keresztül kell elszámolni, ennek a rendszernek a kifejlesztése egy nyílt-kontrollált platform, amelynek alapjait a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a Nemzeti E-Mobilitási Platform (NEMP) néven hozott létre. A NEMP egységes, integrációs felületként jelenik meg az e-mobiltás folyamatában, átfogóan szabályozza az integrációs kérdéseket és meghatározza a töltő-infrastruktúra kialakításában, üzemeltetésében és fenntartásában érintett szereplők feladatait, kiemelten a töltő infrastruktúra, fizetési megoldások és az e-mobilitás ügyfeleit.

ÜZENJEN NEKÜNK

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram