AZ NSCP EREDMÉNYTERMÉKEI

KÖNYVEINK

Körkörös gazdálkodás összefüggései a városgazdálkodásban
Különös tekintettel a körforgásos és körkörös gazdaság szimbiózisára

A Körkörös gazdaság – 1. könyv alapvető célja a körkörös/körforgásos gazdálkodáshoz kapcsolódó metódus ismérvek, valamint a városgazdálkodás során történő alkalmazhatóság, a kapcsolódó elszámolási és ügyviteli rendszerek bemutatása. A dokumentum bemutatja a lehetséges projekt területek szakmai tartalmának megalapozását, és ismerteti az egyes pilot lehetőségeket.

Wellington Webb, Denver egykori polgármestere és az Egyesült Államok Polgármesterek Konferenciájának korábbi elnöke egyszer azt mondta: “A 19. század volt a birodalmak százada, a 20. század, a nemzetállamok százada. A 21. század a városok évszázada lesz!” Nem mellesleg ezt a gondolatot az Obama jelentés is magáénak vallja.

Így tehát a városok gazdálkodásának innovációja, igencsak a lényegébe vág a 21. század történetének.

A „Körkörös gazdaság – 1. könyv” tanulmány bemutatja többek között a körkörös gazdaság metodológiát és a kapcsolódó háttéranyagokat, a Stadtwerke működését, az igény létrejöttét, a „big picture” körkörös metódust, a fedezeti szinteket, a technológiai eszközrendszert, a banki és EPC finanszírozások érintettségét, a mobilfizetési piac érdekeltségeit, továbbá a városi smart city beavatkozások fenntarthatóságát, piaci versenyhelyzetét. Nem utolsó sorban a könyv a körkörös gazdálkodás és smart city lehetőségek együttesének vizsgálatát járja körbe a Porter-féle 5 Forces módszerrel, az indikátor együttes pedig azt mutatja meg, mely városoknak érdemes belevágni.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram