Behajtási rendszerek

Közúti behajtási rendszer

A projekt során a behajtási jogosultságok ellenőrzésének automatizálása történik meg, kiváltva ezzel az eddigi, humán erőforrások bevonásával végzett, elsősorban a helyi parkolási jogosultságok ellenőrzésének melléktermékeként megtörténő behajtás-ellenőrzési mechanizmust. A fejlesztés eredményeként az ellenőrzés és a fizetés hatékonysága lényegesen magasabb szintre emelkedik. A működés során a jegy- és bérleteladási adatokból kinyert információk segítségével a szolgáltatás folyamatosan optimalizálható az éppen aktuális igények szerint.

A rendszer lényeges elemei a rendszámfelismerő kamerák, amelyek a kijelölt terület be- és kilépési pontjain azonosítják az áthaladó járműveket. Ezek alapján rögzíthető, hogy melyik jármű hol hajtott be, hol hajtott ki, és mennyi időt töltött a díjköteles övezetben. A behajtási jogosultságok megvásárlása mobilalkalmazáson keresztül válik lehetségessé.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram