28/03/2024

Magyarország az azonnali fizetési világ fejlődésének élvonalában – A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vendégelőadása az EFISZ brüsszeli rendezvényén

„Magyarország az azonnali fizetési világ fejlődésének élvonalában” elnevezéssel került megrendezésre 2024. március 26-án az Elektronikus Fizetési Szolgálatók Szövetsége (EFISZ) és a Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége közös nemzetközi eseménye, melynek fókuszában az elektronikus fizetési szolgáltatások ökoszisztémája, határon átnyúló együttműködések, régiós partnerségek és jó gyakorlatok álltak – figyelemmel arra, hogy az EFISZ többek között a szolgáltatások értéklánc alapú megközelítését, EU versenyképességének megtartását, és nem utolsó sorban partnerségek kialakítását helyezi előtérbe szakmai tevékenysége során.

 

A zárt körben megrendezett eseménynek a brüsszeli Liszt Kulturális Intézet adott otthont. A rendezvény főbb témái voltak a Magyarországon 2020 óta sikeresen működő Azonnali Fizetési Rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok megosztása, a digitális pénzügyi szektor legújabb szolgáltatásainak és kapcsolódó szabályozásainak bemutatása, valamint a jó gyakorlatok alapján megfogalmazott továbbfejlesztési lehetőségek felvázolása. A workshopon lehetőség nyílt szakmai párbeszédek lefolytatására egyaránt.

 

A szakmai eseményre meghívott partnerek között vendégelőadást tartott a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. is „Smart Platform-határon átnyúló digitális ökoszisztémák és értékláncok” címmel. Az előadás középpontjában a digitális ökoszisztémákra és értékláncokra épülő modell szerepelt, melynek tartalmi elemei a turisztikai, mobilitási és rekreációs szolgáltatások intézményi felépítése, a lehetséges ügyfélszerepek, a működési keretek, az üzleti folyamatok, illetve az eID alkalmazásának lehetőségei is, mely szolgáltatások az azonnali fizetési rendszeren keresztül válhatnak elérhetővé a felhasználók számára.

A szakmai esemény egy jelentős lépésnek tekinthető a regionális, elektronikus fizetési szolgáltatások és értékláncok, valamint a kapcsolódó együttműködések további előmozdítása érdekében.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram